IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нисковъглехидратни постни сарми

5 януари 2019 06 00

Лесна и вкусна рецепта

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Необходими продукти:

3 ч. ч. карфиолен ориз

2 моркова

1 глава лук

500 г пресни печурки

сол

черен пипер

пушен червен пипер

олио от гроздови семки или зехтин

листа кисело зеле

сухи чушки

зелев сок

Приготвяне:

В блендер смиламе на ситно лука и морковите, обелваме гъбите и ги нарязваме на дребно. Карфиоления ориз приготвяме, като в блендера смиламе с пулсации карфиола до големина на оризово зърно. В дълбок тиган загряваме мазнина и задушаваме лука и морковите, когато омекнат прибавяме гъбите и бъркаме, докато се запържат. Прибавяме сол на вкус(не прекалявайте, че ще заливаме и със зелев сок)черен и пушен червен пипер. Прибавяме и карфиоленият ориз, разбъркваме добре и заливаме с 1 к. ч. вода. Готвим докато остане на мазнина.

С така приготвената плънка завиваме сармичките и пълним чушките.

Подреждаме ги в тавичка намазана с олио и поливаме с още малко олио отгоре. Покриваме ги със зелеви листа и заливаме със 1 ч. ч. зелев сок. Печем в умерена фурна, докато се изпари течността и останат на мазнина.


Ами това е рецептата, просто, лесно и много вкусно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари